Manager José Mourinho van Chelsea heeft dinsdag keihard uitgehaald naar de werkwijze van Canal Plus. De Franse televisiezender filmde de Portugees zonder dat hij daarvan wist en betrapte hem daarbij op enkele pittige uitspraken.

Zo zei Mourinho onder meer dat hij 'geen spits heeft' en dat Samuel Eto'o 'misschien wel 35 in plaats van 32 jaar is'.

"Ik denk dat jullie je moeten schamen", sprak Mourinho tegen het journaille in de aanloop naar het Champions League-duel met Galatasaray van woensdag.

"Als we het hebben over ethiek, dan kunnen jullie niet blij zijn met zo'n collega. Iemand die een privégesprek opneemt en dat zomaar verspreidt. Dat is echt een schande, het was gewoon een conversatie tussen mij en iemand die niet afkomstig is uit de voetbalwereld."

Mourinho wil zijn citaten niet verdedigen. "Het was geen goede uitspraak, één die ik ook nooit zou bezigen onder normale omstandigheden. Ten eerste omdat ik geen grappen maak en ten tweede omdat ik een van de managers ben die zijn spelers altijd verdedigt."

"Bovendien gaat het om Eto'o, een speler die verschillende keren de Champions League heeft gewonnen. Ik werkte met hem toen hij het beste jaar uit zijn loopbaan beleefde."

Galatasaray

Mourinho had het ook nog kort over de wedstrijd tegen Galatasaray. "Ik zie ons niet als favoriet voor de eindzege, maar vanaf de kwartfinales is alles mogelijk. Chelsea won dit toernooi terwijl ze niet de favoriet waren, ik won zelf ook twee keer de beker als underdog."

Voor de Portugees betekent het duel met de Turkse kampioen een weerzien met Didier Drogba, met wie hij jarenlang samenwerkte met Chelsea.

"Het is een heel raar gevoel om het tegen hem op te nemen. We moeten allebei ons werk doen en dat is proberen elkaar te verslaan."

Lees ook: Mancini: 'Sneijder moet negentig minuten Mourinho's vijand zijn'