Wayne Rooney wil minimaal nog een keer de Champions League winnen in zijn carrière. De 28-jarige aanvaller van Manchester United won het belangrijkste Europese clubtoernooi al een keer in 2008, maar vindt dat niet genoeg.

"Één keer is nooit genoeg, zeker niet bij deze club. We moeten voor de finale blijven gaan", aldus Rooney tegenover de BBC.

De international verloor ook twee keer een Champions League-finale. FC Barcelona was in 2009 en 2011 te sterk voor Manchester United.

De ploeg van trainer David Moyes treft dinsdag Olympiakos Pireaus in de achtste finales van het kampioenenbal. "We doen het dit seizoen erg goed in de Champions League, hopelijk houden we dat niveau vast." 

United kent tot nu toe een teleurstellend seizoen. De club staat zesde in de Premier League, op vijftien punten achterstand van koploper Chelsea en werd uitgeschakeld in de FA Cup en de League Cup. 

Rooney vindt dat de spelersgroep verantwoordelijkheid moet nemen voor de matige resultaten. "We zijn beter dan de zesde plaats. Dat doet pijn. We moeten nu zorgen dat we het seizoen goed afsluiten en minimaal als vierde eindigen in de Premier League en ver komen in de Champions League."