Manchester United leeft in de stellige overtuiging dat het dit seizoen ten minste nog met één titel kan afsluiten, die in de Champions League. Volgens Robin van Persie ligt de strijd in het miljoenenbal nog volledig open.

"Ik denk dat er nog acht à tien ploegen zijn die de titel kunnen winnen dit jaar", zegt Van Persie tegen UEFA.com in de aanloop naar het heenduel in de achtste finales tegen Olympiakos Piraeus. United speelt dinsdag eerst in Griekenland.

"Als je goed speelt en geluk hebt, heb je een goede kans om ver te komen", stelt de aanvoerder van het Nederlands elftal, die nog nooit de Champions League won in zijn loopbaan.

'The Mancunians' bleven ongeslagen in de groepsfase van het miljoenenbal (vier zeges, twee remises), maar in eigen land gaat het dit seizoen allesbehalve vlekkeloos. In de Premier League is de achterstand op koploper Chelsea levensgroot en in de beide nationale bekertoernooien is de landskampioen zonder al te veel roem uitgeschakeld.

Toch houden de spelers hoop op een prijs. "Ik geloof dat we op het internationale vlak nog iets bijzonders kunnen laten zien'', zegt aanvoerder Nemanja Vidic.

"We hebben ook vaak genoeg laten zien nog heel goed te kunnen voetballen. Bovendien hebben we meerdere spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. Daar moet onze tactiek op zijn gebaseerd. Solide spelen, toeslaan met een uitval.''

Afscheid

Vidic stond al driemaal met Manchester United in de finale van het belangrijkste Europese toernooi voor clubteams. Eenmaal won hij: in 2008 tegen Chelsea. In 2009 en 2011 verloor hij, beide malen van Barcelona.

Waarschijnlijk vertrekt de Serviër na dit seizoen naar een Italiaanse club. "De finale in Lissabon zou voor mij dit seizoen een mooi afscheid zijn.''

Ook trainer David Moyes toonde zich optimistisch. "We zijn ervan overtuigd dat we nog steeds een belangrijke kandidaat voor de zege zijn. Er is geen club in Europa die graag tegen Manchester United speelt. Dat zegt toch wel iets over onze kracht. Er is nog respect en dat hebben we zelf afgedwongen."