Wesley Sneijder treft woensdag met Galatasaray het Chelsea van zijn voormalige trainer José Mourinho in de achtste finales van de Champions League. De middenvelder heeft alle vertrouwen in een goede afloop.

"Mourinho kent ons heel goed en dat kan hij als voordeel gebruiken, maar aan de andere kant weten wij ook heel goed wat Mourinho van plan is", aldus de Utrechter tegen SkySports.

Sneijder en Mourinho werkten in het verleden samen bij Internazionale en wonnen met de Italianen in 2010 de landstitel, de beker en de Champions League.

Vorig jaar nam Sneijder het met Galatasaray ook al op tegen de Portugese oefenmeester, die destijds Real Madrid onder zijn hoede had. De Spaanse topclub won in de kwartfinales van het kampioenenbal met 3-2 en 3-0 van de Turkse landskampioen.

Sneijder is van mening dat hij dit jaar weleens Mourinho dwars kan liggen. "Chelsea is een geweldig elftal, daar valt niets op af te dingen. Als wij dezelfde instelling tonen als tegen Juventus, denk ik echter dat we iets groots kunnen neerzetten."

Sneijder zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Galatasaray de laatste zestien in de Champions League bereikte. De international maakte in het laatste groepsduel met Juventus de winnende treffer: 1-0.