Quincy Promes sloot zondag een bijzondere week af met een punt tegen Feyenoord (2-2). En daarmee was de 22-jarige vleugelspeler van FC Twente dik tevreden.

"We speelden niet goed, kwamen 2-0 achter. Maar zelfs toen bleven we erin geloven waardoor het nog 2-2 werd. Ik was echt heel blij", zegt Promes tegen NUsport.

De vreugde was op het veld ook duidelijk zichtbaar. Wisselspelers van FC Twente stonden nog juichend in het veld na de 2-2 van Cuco Martina, terwijl Feyenoord de aftrap moest nemen.

Promes: "Dat zegt denk ik wel iets over de emotie en de beleving die er in deze groep zit. We wonnen niet, maar hebben ons wel herpakt. En dat is heel positief."

Er was meer positief nieuws voor jou de afgelopen week…
"Waar heb je het nu precies over?"

Over het feit dat je in de voorselectie van het Nederlands elftal zit.
"Oké. Ja, ik ben ook nog vader geworden. Vandaar dat ik het vraag. Maar die voorselectie is natuurlijk ook fantastisch voor me. Het is een signaal dat ik goed bezig ben."

Was je verrast?
"Ja. Vorig jaar rond deze tijd speelde ik nog in de Jupiler League bij Go Ahead Eagles. Dat is een goede keuze geweest, door die verhuurperiode heb ik me kunnen ontwikkelen. En ik denk dat ik hier bij FC Twente ook weer stappen heb gezet. Maar het gaat nu wel heel erg snel."

Hoe kreeg je het te horen?
"Na de training kwam onze perschef Richard Peters naar me toe, hij vertelde het. Ik was er een beetje door geëmotioneerd. Ben er echt zo blij mee. Natuurlijk heb ik mijn ambities, maar hier had ik geen rekening mee gehouden. In een jaar tijd van de Jupiler League naar de voorselectie van Oranje, dat gebeurt niet vaak."