Bondscoach Louis van Gaal zal zijn WK-selectie grotendeels gaan samenstellen uit de 33 namen die hij in zijn voorselectie heeft opgenomen voor de oefeninterland tegen Frankrijk.

"Zeg nooit nooit, maar met de selectie van 33 voor de vriendschappelijke interland tegen Frankrijk heb ik een duidelijke richting aangegeven welke spelers op een plaats in de WK-selectie van Oranje kunnen rekenen", zei Van Gaal zondag tegen Voetbal International na de loting voor de kwalificatie van het EK 2016.

De coach, die na het komende WK in Brazilië zal stoppen bij het Nederlands elftal, maakte nog wel twee uitzonderingen.

Rafael van der Vaart en Jeremain Lens, beiden regelmatig basisspeler onder Van Gaal, zitten door blessures niet in de voorselectie voor het duel van 5 maart in Parijs, maar houden wel kans op het WK.

Bovendien zei de oud-trainer van Ajax en FC Barcelona dat hij nog ruimte houdt voor een jong talent, wiens naam hij niet wilde noemen. "Daar wil ik niemand mee belasten."

Klaassen

Van Gaal, die vrijdag zijn definitieve selectie bekend zal maken voor de wedstrijd tegen Frankrijk, nam onder meer Davy Klaassen, Jean-Paul Boëtius, Karim Rekik en Quincy Promes op in zijn voorselectie.

Sommige internationals die onder Van Gaal al in actie kwamen voor Oranje, moeten zich dus flink zorgen gaan maken over hun WK-plek, zoals Jonathan De Guzman (acht interlands onder Van Gaal), Jetro Willems (zes interlands), Adam Maher (vijf interlands) en Erik Pieters (twee interlands).

Lees ook: Klaassen, Promes, Boëtius en Rekik in voorselectie Oranje

Lees ook: Boëtius rekent nog niet op plek in Oranje-selectie