Jean-Paul Boëtius hoort vrijdag of hij bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal zit voor de oefenwedstrijd tegen Frankrijk op 5 maart. De buitenspeler van Feyenoord rekent zich nog niet rijk.

"Het zou heel mooi zijn als ik erbij zit, maar ik houd geen rekening met mooie dingen", zegt Boëtius. "Het kan dus een leuke verrassing worden."

Woensdag kreeg Boëtius al het nieuws dat hij tot de 33-koppige voorselectie van bondscoach Louis van Gaal behoort. "Die plek in de voorselectie zie ik als een bekroning op een paar goede wedstrijden in de afgelopen weken."

Maar gezien jouw eerdere woorden werd je er wel door verrast…
"Nou, ik wist wel dat ik aardig bezig was. Mensen spraken er ook over, misschien legt dat ook een bepaalde druk neer bij de bondscoach. En ook bij mij. Men gaat steeds meer van me verwachten. Gelukkig heb ik dat de laatste weken vaak waar weten te maken."

Naar verluidt is diezelfde bondscoach in gesprek met de clubleiding om trainer te worden van Feyenoord. Zou Van Gaal een goede opvolger van Ronald Koeman zijn?
"Dat weet ik niet, want ik heb de bondscoach nog nooit gesproken. Ik kan dus niet zeggen wat voor trainer hij is. Maar dat is ook niet aan mij. Ik heb er vertrouwen in dat de technische leiding weet wat voor trainer deze groep nodig heeft."

Leeft het wel binnen de spelersgroep: de vraag wie Koeman moet opvolgen?
"Dat valt volgens mij wel mee. We gaan nog een maand of drie met Koeman door en iedereen is tevreden met de manier waarop hij het doet. En verder is het afwachten voor ons."

Lees ook: De Vrij: 'Dit is heel pijnlijk'

Lees ook: Pellè: 'Niet netjes om me zo te gedragen'

Lees ook: Koeman: 'Arbitrage niet capabel om hier te fluiten'