De woede was groot bij Feyenoord na het gelijkspel tegen FC Twente in de Grolsch Veste (2-2). Scheidsrechter Serder Gözübüyük bestreed echter de lezing van de Rotterdammers dat hij ten onrechte de late gelijkmaker van Cuco Martina goedkeurde.

"Dit is voor mij moeilijk te zien. Mijn assistent was heel duidelijk: nee, geen buitenspel. Ik ben blij dat de beelden ons steunen hierin'', zei de arbiter na afloop tegen de NOS.

Gözübüyük was van mening dat Twente-aanvaller Luc Castaignos niet hinderlijk buitenspel stond bij het schot van Martina, zoals Feyenoord-doelman Erwin Mulder en zijn ploeg claimden.

"Mulder ziet de bal aankomen en heeft alle tijd. Castaignos staat er schuin naast en maakt geen beweging naar de bal, scherp gezien van mijn assistent'', aldus Gözübüyük.

De arbiter gaf wel toe dat Feyenoord een strafschop had verdiend toen doelman Nick Marsman Lex Immers vastpakte in het strafschopgebied.

"Als we nu naar de beelden kijken, lijkt me duidelijk dat hij hem vastpakt en is het gewoon een strafschop. Ik sta er ook te ver vanaf, omdat ik dit niet verwacht'', zei Gözübüyük, die erkende dat een rode kaart het logische gevolg was geweest.

Lees ook: Pellè: 'Niet netjes om me zo te gedragen'

Lees ook: Koeman: 'Arbitrage is incapabel om hier te fluiten'

Lees ook: Castaignos: 'Gelijkmaker was buitenspel'