Ronald Koeman heeft zondag na het gelijkspel van Feyenoord bij FC Twente (2-2) hard uitgehaald naar de arbitrage. 

''Ik moet me eigenlijk inhouden, maar ik vind het een schande hoe de scheidsrechter met zijn assistenten deze wedstrijd gefloten heeft'', zei Koeman zondagavond na afloop.

Volgens Koeman werd Feyenoord twee keer benadeeld door scheidsrechter Serdar Gözöbüyük. Al na drie minuten floot hij niet toen Lex Immers onderuit werd gehaald door FC Twente-doelman Nick Marsman.

Koeman: "Volgens mij had dat een penalty en een rode kaart moeten zijn. Dat is althans de regel. Maar dat durfde de scheidsrechter niet aan."

Buitenspel

Het tweede moment was de 2-2 in blessuretijd van Cuco Martina. Luc Castaignos stond daarbij buitenspel. "Hij stond in de baan van het schot, volgens mij was het dus hinderlijk buitenspel."

''Sorry, maar als je dat als scheidsrechter en grensrechter niet ziet, dan ben je niet capabel om hier te fluiten.  Wij moeten weer de frustratie en teleurstelling slikken, maar dat ligt niet aan ons hoor.''

Koeman liep na afloop ook naar Gözöbüyük toe om zijn ongenoegen duidelijk te maken. "Dat vond ik wel even op zijn plaats. Ik was woest. Maar ik denk dat ik wel netjes ben gebleven."

Lees ook: Pellè: 'Niet netjes om me zo te gedragen'

Lees ook: De Vrij: 'Dit is heel pijnlijk'

Lees ook: Castaignos: 'Gelijkmaker was buitenspel'