Volgens een goede Ajax-traditie scoorde Ricardo Kishna zondag bij zijn eredivisiedebuut. Voor de aanvaller lonkt de komende weken direct meer speeltijd vanwege het wegvallen van Viktor Fischer.

Na een uur spelen schoot Kishna op prachtige wijze de 3-0 binnen tegen AZ. Een kwartier daarvoor was hij in de ploeg gekomen voor Bojan Krkic. ''Ik denk dat ik mijn doelpunt nog wel vaak ga terugkijken ja'', glunderde de debutant na de 4-0 overwinning.

Hij besefte dat Fischer weleens wat wedstrijden kan missen door de hamstringkwetsuur die hij opliep. ''Dat klopt. Dit is niet de leukste manier, maar er komt inderdaad een plek open voor mij. Uiteraard smaakt dit naar meer.''

Trainer Frank de Boer was vanzelfsprekend ook content met het optreden van de negentienjarige aanvaller, die ook een voorname rol vervulde bij het voorbereiden van de 2-0.

''Hij is een jongen die het verschil kan maken. Uiteraard is het fantastisch voor hem dat zijn zo’n schitterende debuutgoal maakt. Het is goed om te zien dat hij direct aardig meedoet in een wedstrijd als deze.''

Zijn nieuwe teamgenoten verbaasden zich niet over de prestatie van Kishna, die ook al met Ajax mee was geweest op het winterse trainingskamp. ''Op de training maakt hij ook dit soort doelpunten'', zei Lerin Duarte.

Lees ook: Duarte blij dat hij wat kon rechtzetten

Lees ook: De Boer: 'Had bij rust al 4-0 moeten staan'