Manager Arsène Wenger van Arsenal is ervan overtuigd dat zijn spelers zich woensdagavond in het thuisduel met Manchester United zullen revancheren voor de 5-1 nederlaag tegen Liverpool van afgelopen weekeinde.

"De wedstrijd van zaterdag was een incident, dat ik weet zeker. We zullen op een positieve manier reageren", aldus Wenger in verschillende Engelse media. "Het biedt ook houvast dat we altijd goed spelen in het Emirates Stadium."

De Fransman vindt dat Arsenal zich niet meer hoeft te bewijzen. "Dit seizoen hebben we zeer overtuigende wedstrijden gespeeld tegen Tottenham Hotspur, Napoli en Borussia Dortmund. Natuurlijk was het teleurstellend om met 5-1 te verliezen van Liverpool, maar we moeten niet vergeten dat we tot zaterdag nauwelijks treffers incasseerden."

In de Engelse media kreeg vooral miljoenenaankoop Mesut Özil ervan langs na de wedstrijd op Anfield Road.

"Hij speelde zoals de rest - niet goed", oordeelt Wenger. "Maar hij werkt hard om ook fysiek het niveau van deze competitie aan te kunnen. Voor mij is hij een exceptionele speler. Mesut weet ook wanneer het niet goed genoeg is."

Uitstekend

Door het 1-1 gelijkspel van Chelsea bij West Bromwich Albion van dinsdagavond kan Arsenal de koppositie heroveren als het afrekent met Manchester United.

"Tot nu toe gaat het uitstekend", vindt Wenger. "Het zou een fantastische prestatie zijn om de Premier League te winnen. Deze spelers verdienen dat succes."

Eerder dit seizoen won Manchester United met 1-0 van Arsenal door een treffer van Robin van Persie, die tussen 2004 en 2012 actief was voor de Londenaren.