De aanklager betaald voetbal heeft FC Groningen een geldboete van 20.000 euro, waarvan 10.000 euro voorwaardelijk, voorgelegd.

Hij vindt dat de club onvoldoende maatregelen heeft genomen om het veld op 26 januari speelklaar te krijgen voor de uiteindelijk afgelaste thuiswedstrijd tegen FC Twente.

FC Groningen zou de KNVB in de ochtend van 26 januari niet hebben laten weten dat het veld in slechte staat zou verkeren.

De club heeft nu tot 18 februari de tijd om op het schikkingsvoorstel te reageren.

FC Groningen en FC Twente halen het afgelaste duel woensdagavond in.

Nijland woest

Hans Nijland, directeur van FC Groningen, is naar eigen zeggen woest op de KNVB. Hij weigert zich ook bij de beslissing neer te leggen.

''Er was die zondag sprake van onvoorziene omstandigheden en overmacht. Dat blijkt ook wel uit het feit dat de scheidsrechter veel later dan normaal bij het stadion arriveerde. Wij krijgen nu alleen te horen dat er geen speelklaar veld lag. Wij willen graag weten wat wij dan anders hadden moeten doen.''

''Iedereen kan wel eens iets verkeerds doen, een fout maken. Daar krijg je dan een boete voor. Dat is regelgeving en is dan zo. En stel nu eens voor dát we iets fout hebben gedaan: wat moet je in het normale leven wel niet doen om dan een boete van 20.000 euro te krijgen?'', aldus de boze Nijland.