Georginio Wijnaldum kende maandag een succesvolle rentree in het shirt van Jong PSV. De middenvelder zei blij te zijn dat hij weer kan spelen.

Wijnaldum vond al na elf minuten het net in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Helmond Sport. In de rust werd hij gewisseld.

"Het was leuk om na lange tijd weer eens een wedstrijd te spelen", aldus de 23-jarige Rotterdammer na afloop van het duel in de Jupiler League tegen Fox Sports. "Ik heb genoten."

Wijnaldum stond de afgelopen vijf maanden aan de kant door een rugblessure. In september liep hij in de wedstrijd tegen FC Twente (2-2) de kwetsuur op.

"In het begin was het natuurlijk alleen maar trainen en speel je je wedstrijden op de training. Dan is dit wel weer wat anders." Over zijn doelpunt was de oud-speler van Feyenoord nuchter. "Het was een mooie aanval en ik schoot hem beheerst binnen."

Wijnaldum kan nog niet zeggen wanneer hij weer voor het eerste elftal van PSV in actie komt. "Het liefst zo snel mogelijk, maar dat bepaalt de trainer. We moeten kijken hoe ik van deze wedstrijd herstel en hoe de rest van de week gaat lopen. Het is afwachten."