Jürgen Locadia is blij met de hulp van Guus Hiddink bij PSV. De oud-trainer van de club gaat tot het eind van het seizoen de technische staf van de Eindhovenaren ondersteunen.

"Het is een man met heel veel ervaring. Daar kan iedereen bij PSV iets van leren. Ik dus ook", zegt Locadia in gesprek met NUsport.

Vrijdag bracht PSV het nieuws over de hulp van Hiddink naar buiten. Dat was ook de dag de twintigjarige Locadia met hem kennismaakte.

"Ik heb Hiddink toen voor het eerst de hand geschud. Dat was het ook verder wel. Maar hij gaat vaker komen en ik ga zeker het gesprek met hem aan. Het is een bijzondere man. Ik kijk ook een beetje tegen Hiddink op. "

Er werd hier en daar een beetje cynisch gezegd dat jullie jonge spelers amper weten wie Hiddink is…
"Van de voetballer Hiddink weet ik eerlijk gezegd ook niets. Maar natuurlijk weet ik wel dat hij als trainer met PSV de Europacup won. En dat hij bondscoach was van Oranje en een heel goed WK kende als bondscoach van Zuid-Korea."

Zonder hulp van Hiddink wonnen jullie zaterdag al van FC Twente…
"Ja, heerlijk. Twente is een titelkandidaat, mooi dat we daarvan hebben gewonnen."

Wat gaf de doorslag?
"Hard werken en de kansen afmaken. Voor rust kwamen we niet ongelukkig op een 2-0 voorsprong. Twente speelde prima, met goed positiespel. Maar wij kwamen eruit en scoorden meteen. In de rust hebben we het omgezet, Stijn Schaars zakte meer uit. Daardoor scoorden we niet alleen na rust, maar we speelden we ook goed."

En jij scoorde voor de tweede wedstrijd op rij.
"Ja, dat was ook lekker, ook voor het team. Ik moet nu niet te hard van stapel lopen, het zijn er pas twee op rij. Maar als spits leef ik voor mijn goals. En ik heb een periode gehad dat ze er niet in gingen. Zo'n periode zet je aan het denken. Je hebt de neiging om dingen te doen die je niet moet doen, terwijl je juist rustig moet blijven. Dat is denk ik wel redelijk gelukt. En je ziet, nu scoor ik er weer twee."

Lees ook: Schaars: 'De trainer was boos in de rust'

Lees ook: Cocu: 'Raar dat we met 2-0 voor kwamen'

Lees ook: Ruiz: 'Voor 90 minuten waren we vijanden'