PSV stond zaterdag na de eerste helft al met 2-1 voor tegen FC Twente en won uiteindelijk met 3-2. Toch was er volgens aanvoerder Stijn Schaars halverwege een omzetting van trainer Phillip Cocu nodig om tot winst te kunnen komen.

"De trainer was redelijk boos in de rust en we waren ook een beetje boos op elkaar. We stonden namelijk wel voor, maar speelden niet goed", aldus Schaars na afloop.

"FC Twente drukte ons voor rust ver terug. In de omschakeling was er daardoor wel veel ruimte voor ons. Zo kwamen we op voorsprong. Maar als we zo bleven spelen, zouden we niet gaan winnen. Twente was beter."

Na rust had PSV het betere van het spel met Schaars of Oscar Hiljemark vaak bijna tussen de centrale verdedigers van PSV.

Schaars: "Twente kon daardoor geen druk meer zetten. En wij kwamen er wel tien of vijftien keer doorheen, al was vervolgens de eindpass niet altijd goed. Maar het voetbal was na rust wel goed, waar we in de eerste helft vooral op strijd en energie op de been bleven."

Maher

Doordat Schaars met Hiljemark op het middenveld stond en Ji-Sung Park de middenlinie completeerde, zat Adam Maher opnieuw op de bank.

"Maher is creatiever aan de bal. Hiljemark is meer een man die de gaten probeert te dichten en er overheen gaat als het kan", vergelijkt Schaars, die vermoedt dat Maher ondanks het verlies van zijn basisplaats nog genoeg aan spelen toe zal komen.

"Het gaat nu goed, dus de trainer zal het niet snel omzetten. Maar Maher gaat ook nog spelen. We hebben iedereen nodig de rest van het seizoen."

Hiddink

Naast de aanpassing in de middenlinie veranderde er deze week nog iets bij PSV. Guus Hiddink gaat de technische staf van de Eindhovense club voor de rest van het seizoen ondersteunen.

"Dit was nog niet de hand van Guus, hoor", zegt Schaars met een glimlach. "Dat kan niet, want we hebben amper nog met elkaar gesproken."

Schaars juicht wel toe dat de oud-trainer van de PSV zich weer met de club gaat bemoeien. "Ervaring van het kaliber Hiddink is altijd welkom. We hebben een jonge selectie en ook de staf heeft nog niet heel veel ervaring. Hiddink kan daarin een verschil maken."

"Veel jongens krijgen nu de kans om met een man te praten die alles al heeft meegemaakt. Over hoe je dingen op het veld aanpakt, maar ook daarbuiten. Dat lijkt me alleen maar goed. We zijn er als spelersgroep heel blij mee."

Lees ook: Cocu: 'Raar dat we met 2-0 voor kwamen'

Lees ook: PSV knokt zich naar thuiszege tegen FC Twente