Arsenal raakte zaterdag de koppositie in de Premier League kwijt, maar vervelender was misschien nog wel de afstraffing die de ploeg moest ondergaan tegen Liverpool (1-5). Manager Arsène Wenger zag dat al zijn spelers een complete offday hadden.

"Het hele team is niet komen opdagen vandaag, we weten dat het beter moet", zei Wenger na het duel.

"Het was heel slecht, ook van mijn kant. We zagen er constant kwetsbaar uit. Alleen onze fans waren negentig minuten in goeden doen."

De Fransman gaf toe dat er na de eerste nederlaag sinds 14 december 2013 vraagtekens gezet kunnen worden bij de kampioensambities van 'The Gunners'. "Maar ik denk nog steeds dat we de titel kunnen winnen. We zullen woensdag goed moeten reageren."

Dan komt Manchester United op bezoek in het Emirates Stadium. "Misschien is het daarom beter dat ik nu niet teveel zeg. We zijn heel teleurgesteld, maar we moeten ons zelfvertrouwen niet verliezen."

Rodgers

Zijn collega bij Liverpool Brendan Rodgers was vanzelfsprekend in een veel betere stemming. "De spelers waren briljant, dit was een geweldige prestatie in een grote wedstrijd", zei de Noord-Ier.

"Ik ben zeer tevreden. Dit geeft maar weer eens aan dat we steeds beter worden. Dit is een heel jonge ploeg, maar de spelers laten een grote honger naar succes zien."

Rodgers wilde zijn ploeg nog niet direct als titelkandidaat bestempelen. "Maar ik wil wel in een positie zijn waarin we mee kunnen doen om het kampioenschap. Hopelijk blijven we ons zo ontwikkelen."

Lees ook: Liverpool verkleint gat met Arsenal na ruime overwinning