Trent Sainsbury zal zich zijn debuut voor PEC Zwolle nog lang herinneren. De Australische verdediger heeft donderdag in de gewonnen competitiewedstrijd tegen FC Utrecht (1-2) een gebroken knieschijf opgelopen. 

De aanleiding blijkt een ongelukkige val op een sproeikop die in het veld is gemonteerd. ''Heel triest'', zei technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle vrijdag. ''We hebben dit bij FC Utrecht aangekaart en gaan ook de KNVB inschakelen.''

De 22-jarige Sainsbury debuteerde in De Galgenwaard voor PEC Zwolle. De Australiër moest na ruim 70 minuten van het veld, nadat hij bij een glijpartij met zijn knie op een sproeikop was gevallen. Onderzoek in het ziekenhuis wees vrijdag uit dat de verdediger daarbij zijn knieschijf heeft gebroken.

Sainsbury hoeft niet onder het mes, de kwetsuur (''een relatief goede breuk'', aldus Nijkamp) moet vanzelf herstellen. Volgens de medische staf van PEC Zwolle staat hij drie tot vier weken aan de kant.

Schadeclaim

Nijkamp wil nog niet zeggen of PEC Zwolle een schadeclaim gaat indienen. ''We hebben FC Utrecht op de hoogte gesteld en zij waren ook geschokt. We wachten eerst hun reactie af.'' De Zwolse clubleiding gaat bij de KNVB tevens aandacht vragen voor de veiligheid van de sproei-installaties in en langs de velden.

Het wegvallen van Sainsbury vergroot de defensieve zorgen van trainer Ron Jans, die voorlopig ook al niet kan beschikken over de geblesseerde verdedigers Darryl Lachman en Maikel van der Werff. Jans mist zondag in de thuiswedstrijd tegen Ajax bovendien de middenvelders Kamohelo Mokotjo en Leroy Labylle.