PSV-trainer Philip Cocu kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente waarschijnlijk weer beschikken over Bryan Ruiz. 

De 28-jarige Costa Ricaan lijkt volledig hersteld van een bovenbeenblessure, die hem in de uitwedstrijden tegen RKC en Cambuur aan de kant hield.

Ruiz onderging vrijdag op de training een laatste test, die hij zonder fysieke problemen doorstond. Dat zei Cocu vrijdag op de persconferentie. 

FC Twente is voor de aanvaller geen onbekende. De 49-voudig international speelde van 2009 tot 2011 in Enschede en veroverde daar de landstitel, de KNVB-beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal. 

Dominant

Na de zege op Cambuur van woensdag (2-1), hoopt Cocu nu ook van titelkandidaat FC Twente te winnen. ''We willen dominant spelen'', zei de coach, die de komende maanden hulp krijgt van Guus Hiddink.

''Het is zaak om de wisselvalligheid achter ons te laten. Daar heb ik nog steeds alle vertrouwen in, want ik zie dat de spelers bereid zijn om te knokken voor elkaar.''

De huidige nummer zeven van de eredivisie kan een goed resultaat goed gebruiken om de ontevreden fans weer voor zich te winnen. Dinsdag hadden enkele spelers van de club nog een verhitte woordenwisseling met een aantal supporters.

''Het is logisch dat de fans teleurgesteld zijn in het verloop van het seizoen, dus het is aan ons om een stapje extra te zetten'', stelde Cocu. ''Als we een aantal duels achter elkaar winnend kunnen afsluiten, groeit het vertrouwen vanzelf.''

FC Twente

Trainer Michel Jansen van FC Twente rekent erop dat zijn ploeg zaterdag in Eindhoven tegen PSV een zwaar avondje krijgt. ''Die ploeg herbergt veel kwaliteit. PSV zit in een moeizame fase, maar heeft veel goede voetballers'', legde hij vrijdag op de clubsite uit. ''Het zal een pittige klus worden.''

Jansen, die op dezelfde spelers kan rekenen als de afgelopen weken, zag zijn ploeg woensdag in Heerenveen niet de beste wedstrijd van het jaar spelen, maar wel gewoon winnen. 

''Daar zijn we heel blij mee. We blijven gewoon naar de eerstvolgende wedstrijd kijken en hopen de lijn met resultaten door te trekken.''

Het duel tussen PSV en Twente begint zaterdagavond om 18.45 uur.