Ronald Koeman kan zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen NEC weer beschikken over Ruben Schaken. 

De 31-jarige aanvaller is volledig hersteld van zijn nekklachten, zo maakte de vijftigjarige trainer vrijdag op de persconferentie bekend. 

Verdediger Joris Mathijsen ontbreekt nog bij de Rotterdammers vanwege een oogblessure en Bruno Martins Indi is geschorst. 

De 21-jarige verdediger accepteerde woensdag een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden voor een overtreding op Renato Ibarra in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (1-1), vorige week vrijdag. 

Ook Ruud Vormer is er nog niet bij. De 25-jarige middenvelder is op de weg terug van een liesblessure, maar de wedstrijd tegen NEC komt nog te vroeg.

Onderschatting

Hoewel NEC momenteel op de zeventiende plek staat op de ranglijst, waakt Koeman voor onderschatting. 

''Het is absoluut niet zo dat we de ranglijst erbij pakken en concluderen dat ons een makkie te wachten staat'', zo waarschuwt de oud-trainer van Ajax, PSV en AZ.

''Ik heb NEC met eigen ogen aan het werk gezien tegen Vitesse en toen vond ik ze erg sterk spelen. Bovendien zijn ze in 2014 nog ongeslagen. Daarnaast staat de uitwedstrijd van dit seizoen nog goed op mijn netvlies, voor ons was dat zeker geen prettige middag.'' In Nijmegen werd het toen 3-3.

Koeman vindt nog steeds dat zijn ploeg tijdens een wedstrijd in niveau te ver terugvalt. Met name op tactisch gebied heeft Feyenoord nog voldoende te leren, meent de scheidend trainer.

''Dat heeft ook te maken met inzicht van spelers, een onderdeel dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld techniek moeilijk te leren is. De één heeft dat meer dan de ander. Door veel te praten en beelden te laten zien, proberen we op tactisch vlak stappen te blijven maken.''