Trainer Frank de Boer was donderdag vooral blij met de uitslag van het duel tussen zijn Ajax en FC Groningen (2-1).

''Want in de eerste helft hadden we minimaal met 3-0 voor moeten komen en na rust was het slecht'', mopperde hij.

''In de eerste helft kregen we vijf opgelegde kansen, daar moeten er toch wel drie van in. In de tweede helft speelden we slordig en gaven we steeds veel ruimte weg", aldus De Boer. "Gelukkig hadden we met Vermeer een goede doelman, anders hadden we een slechter resultaat geboekt."

Ajax gebruikt dit seizoen veel spelers. "Dat zie je ook aan de wissels'', doelde De Boer op Sigthorsson die het winnende doelpunt maakte op aangeven van de eveneens ingevallen Poulsen. ''We hebben iedereen keihard nodig.''

Van de Looi

Trainer Erwin van de Looi vond dat FC Groningen te weinig kreeg. ''Het is volgens mij lang geleden dat FC Groningen in Amsterdam een resultaat heeft gehaald, maar nu was het mogelijk'', zei hij.

''We begonnen moeilijk, maar na een kwartier herstelden we ons een beetje'', vond Van de Looi. ''Vervolgens krijgen we een makkelijk gegeven strafschop tegen en waren we vervolgens tien minuten helemaal de weg kwijt."

"De wedstrijd had toen over kunnen zijn. Toch maken we voor rust een prima goal en in de tweede helft waren zelfs de beste kansen voor ons. Uiteindelijk verliezen we omdat we Sigthorsson vergeten te dekken, dat is zonde.''

Lees ook: Sigthorsson kopt Ajax naar thuiszege op FC Groningen

Lees ook: Sigthorsson: 'Je moet er altijd klaar voor zijn'

Lees ook: De Jong: 'Moet nog een beetje in mijn ritme komen'