Chelsea staat na 23 speelrondes derde in de Premier League met maar drie punten achterstand op Manchester City. In de aanloop naar de topper van maandag tegen de koploper relativeert coach José Mourinho de titelkansen van de Londense club.

"Volgend seizoen zal ik vanaf de eerste dag van de voorbereiding zeggen dat Chelsea een kandidaat is om de Premier League te winnen, onafhankelijk van wat andere clubs zullen doen. Dit seizoen zal ik dat niet zeggen", stelt Mourinho vrijdag.

'The Blues' hebben in de winterse transferperiode drie grote aankopen gedaan, maar volgens de Portugese manager zijn Nemanja Matic, Mohamed Salah en Kurt Zouma met name aangetrokken met het oog op de toekomst. Bovendien heeft Chelsea geen nieuwe spits kunnen vinden.

Volgens Mourinho zal zijn club pas in de volgende transferperiode een doelpuntenmaker kopen. "We weten wat we willen in de zomer en we weten dat we dat in deze transferperiode niet kunnen krijgen. We gaan nu geen spits contracteren als een noodoplossing."

"We hebben wel andere dingen gedaan deze maand. Veel mensen begrijpen niet waarom we geen spits hebben gekocht, maar in de zomer zullen ze het begrijpen", verzekert Mourinho, die deze winter zo'n 55 miljoen euro uitgaf, maar met name door de transfer van Juan Mata naar Manchester United ongeveer 67 miljoen euro ontving.

Lees ook: Chelsea contracteert Franse verdediger Zouma