De wereldvoetbalbond FIFA heeft de autoriteiten in de Braziliaanse WK-stad Curitiba een ultimatum gesteld. Vóór 18 februari dient een nieuwe inspectie van het stadion Arena da Baixada een positieve rapportage op te leveren.

Indien het WK-stadion op die datum echter nog steeds niet voldoet aan de eisen van de FIFA, dan zal de stad de WK-organisatie verliezen.

Dat zei FIFA-secretaris Jerôme Valcke dinsdag bij een bezoek aan de stad en het stadion in het zuiden van Brazilië.

In de Arena da Baixada staan vier groepswedstrijden van het WK gepland: Spanje-Australië (in de groep van Nederland), Honduras-Ecuador, Iran-Nigeria en Algerije-Rusland.

Door problemen met de financiering van de verbouwing kwamen de noodzakelijke werkzaamheden aan de accommodatie, die in 1999 als thuishaven van Atletico Paranaense werd geopend, te laat en te traag op gang.

'In gevaar'

Op de dag van het bezoek van FIFA-topman Valcke waren bouwvakkers zowel binnen als buiten het stadion hard aan het werk. De stoeltjes en de grasmat zijn nog niet geïnstalleerd. Volgens de bouwdirectie is het complex op 26 maart helemaal klaar. Op die dag staat de heropening van het stadion geprogrammeerd.

De FIFA wil echter ruim een maand eerder al zekerheid over het WK-stadion. ''Zoals de situatie nu is, is het WK hier serieus in gevaar'', benadrukte Valcke in Curitiba.