Manager Manuel Pellegrini van Manchester City legt de lat hoog. De Chileen wil in zijn eerste seizoen in Engeland alle vier beschikbare prijzen winnen.

"Het zal zeker niet eenvoudig worden om al die prijzen te veroveren, maar we zullen het zeker proberen. Dat we het ten koste van alles willen is al één stap", vertelt Pellegrini aan de BBC.

Het is een Engelse club nog nooit gelukt in één seizoen de Champions League, Premier League, FA Cup en League Cup te winnen. Manchester United kwam in 1999 dichtbij; de formatie van manager Alex Ferguson moest alleen de League Cup aan een andere club laten.

Manchester City treft woensdag Blackburn Rovers in de replay van de derde ronde in de FA Cup. De finale van de League Cup is nabij na een 6-0 zege op West Ham United in de heenwedstrijd van de halve eindstrijd.

In de Premier League bezet City de tweede plaats en in de Champions League is FC Barcelona de tegenstander in de achtste finales.

"Vanwege de hoeveelheid wedstrijden, de blessures waarmee je bijvoorbeeld te maken krijgt, is het heel erg lastig om alles te winnen", realiseert Pellegrini zich. "Daarom heeft nog geen club dit ook voor elkaar gekregen."

De Chileen acht vooral de concurrentie in de Premier League groot. "Er zijn vijf of zes teams die meedoen om de titel. Ik weet zeker dat iedereen het ook tot het einde zal volhouden."