Als alleen wordt gekeken naar de stemmen van bondscoaches en aanvoerders van WK-deelnemers, dan zou Franck Ribéry op de tweede plaats zijn geëindigd tijdens de Gouden Bal-verkiezing, vlak achter Cristiano Ronaldo.

Ribéry sleepte 133 punten in de wacht en hij laat daarmee Lionel Messi (100 punten) achter zich. Tijdens de Gouden Bal-verkiezing eindigde de Argentijn als tweede en Ribéry als derde. Ronaldo verdiende 138 punten.

Net als bij de 'echte' uitslag finishte Zlatan Ibrahimovic op gepaste afstand van de top drie als vierde. De WK-deelnemers opteren voor Falcao als nummer vijf, terwijl hij in de echte verkiezing geen deel uitmaakt van de top zes.

Ronaldo kreeg van liefst 28 van de 32 WK-deelnemers punten. Aangezien de bondscoach en captain van Ghana geen stem uitbrachten, stemden dus maar drie WK-gangers niet op de Portugees.

De vedette van Real Madrid maakte op dit vlak het verschil, want Messi werd genegeerd door liefst acht WK-landen. Ribéry kreeg van vijf WK-deelnemers geen punten.

Messi kreeg van Honduras en Iran de maximale tien punten. Griekenland, Japan, Costa Rica en Engeland honoreerden Ronaldo met een honderd procent-score en Ribéry ontving de maximale score van Frankrijk, Australië, Bosnië en Algerije.

Slechts één van de 23 genomineerden kreeg geen enkel punt van de WK-deelnemers: de Braziliaanse verdediger Thiago Silva.

Lees ook: Ribéry en Platini balen van Gouden Bal-verkiezing