Hoewel AC Milan zijn komst nog moet bevestigen, staan de kranten in Italië dinsdag vol over de terugkeer van Clarence Seedorf bij de Italiaanse club. 

Zijn aanstaande aanstelling als trainer heeft ondanks zijn gebrek aan ervaring als coach tot een stroom enthousiaste reacties geleid in Italiaanse media.

''Seedorf de winnaar keert als trainer terug'', schrijft de krant Il Messaggero. De oud-Ajacied, die van 2002 tot 2012 als speler bij AC Milan actief was, wordt in kranten bewierookt als een groot leider en een nobel en intelligent man.

De terugkeer van Seedorf in Milaan is volgens de media ook een overwinning voor Barbara Berlusconi, die de club van haar vader, ex-premier Silvio Berslusconi, mede bestuurt.

Assistent

Volgens Tuttosport zijn niet alleen de veelgenoemde Jaap Stam en Hernan Crespo in de running, maar ook Edgar Davids en Patrick Kluivert. Directeur voetbalzaken van Ajax, Marc Overmars, liet dinsdag in AD Sportwereld weten jeugdtrainer Stam liever niet tussentijds te zien vertrekken. 

Seedorf wacht een moeilijke taak in Milaan, zo denkt La Stampa. "AC Milan heeft te weinig kwaliteit. Alleen Kaka is nog van het niveau dat de club nastreeft", zo meldt de krant.

"De Nederlander moet ook werken aan de spelers die de waarde van het dragen van een Milan-shirt niet snappen. Maar Seedorf weet als geen ander wat er voor nodig is om voor de Rossoneri uit te komen."