Lionel Messi toonde zich een goede verliezer nadat Cristiano Ronaldo maandag de Gouden Bal als wereldvoetballer van het jaar 2013 kreeg uitgereikt.

De Argentijnse sterspeler van FC Barcelona werd de afgelopen vier jaar gekozen tot 's werelds beste, maar moest de prijs nu aan zijn Portugese rivaal van Real Madrid laten.

"Hij heeft de Gouden Bal verdiend. Het is een winnaar en hij heeft een geweldig jaar gehad. Ik wil hem feliciteren", aldus Messi, die begrip had voor de tranen van Ronaldo bij de ontvangst.

"Ik begrijp heel goed dat hij huilde. Hij had zijn zoontje bij zich en het is logisch dat zoiets voor emoties zorgt."

Messi kan er mee leven dat zijn vijfde Gouden Bal op rij uitbleef. "Ik was afgelopen jaar veel geblesseerd en kan niet elk jaar winnen."

Champagne

Ronaldo benadrukte dat zijn emoties niet gespeeld waren. "Dit zijn echte en oprechte tranen. De mensen die me kennen weten dat ik dit jaar hard heb moeten vechten om een hoog niveau te halen en tot de besten te behoren", zei hij na de ceremonie.

"Deze trofee is voor iedereen die me steunt en geeft me nog meer motivatie om hard te blijven werken. We zullen dit in Madrid vieren met de mensen die van me houden en met champagne."

Ronaldo kon ook na de uitreiking zijn gevoelens maar moeilijk onder woorden brengen. "Het was een onvergetelijk moment en een enorme eer. Ik heb veel emoties gekend en kan dit niet in woorden uitleggen."

Lees ook: Ronaldo wint voor tweede keer Gouden Bal