Als het aan Louis van Gaal had gelegen, dan was niet Cristiano Ronaldo maar Franck Ribéry de wereldvoetballer van het jaar geworden.

De bondscoach van het Nederlands elftal stemde op de Fransman in de Gouden Bal-verkiezing van de FIFA.

Ook de nummer twee op de lijst van Van Gaal was een speler met wie hij in het verleden bij Bayern München werkte. Thomas Müller was in de ogen van Van Gaal in 2013 de op één na beste speler ter wereld.

Oranje-international Arjen Robben, eveneens speler van Champions League-winnaar Bayern, nam de derde positie in bij Van Gaal.

Nederlands elftal-aanvoerder Robin van Persie stemde op Robben als 's werelds beste. Bij de Manchester United-speler was Zlatan Ibrahimovic tweede en finishte Ronaldo als nummer drie.

Steun uit Thailand

Op zijn beurt kreeg Van Persie de steun van de bondscoach van Thailand en Hong Kong. Tevens zetten de aanvoerders van Kyrgyzstan en de Turks- en Caicoseilanden de speler van Manchester United op de eerste plek.

Robben was in de ogen van de bondscoach van de Bahama's en San Marino de wereldvoetballer van het jaar. Van Persie was de enige aanvoerder die hem steunde.

De Nederlandse oud-profvoetballer Lodewijk de Kruif mocht als bondscoach van Bangladesh meedoen, zijn top drie bestond uit Lionel Messi, Ronaldo en Ibrahimovic. Wim Koevermans, bondscoach van India, leverde een lijstje in met daarop Andrés Iniesta, Van Persie en Messi. Bondscoach Ruud Krol van Tunesië stemde op Ibrahimovic, Messi en Ronaldo.

Als aanvoerders van respectievelijk Portugal en Argentinië mochten Ronaldo en Messi zelf ook stemmen. De Portugees zette de Colombiaanse spits Radamel Falcao op één, gevolgd door ploeggenoot Gareth Bale en Mesut Özil, die afgelopen zomer vertrok uit Madrid. Messi koos voor drie ploeggenoten van Barcelona: Iniesta, Xavi en Neymar.