AC Milan heeft maandag per direct Clarence Seedorf aangesteld als nieuwe trainer. De 37-jarige Nederlander zet daarmee een punt achter zijn loopbaan als speler.

Volgens VI zit Seedorf zondag in het duel met Hellas Verona al op de bank bij AC Milan.

Seedorf, die als speler tussen 2002 en 2012 uitkwam voor de Italiaanse topclub, verblijft nu nog in Brazilië. Volgens de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport gaat hij vanaf donderdag aan de slag in Milaan. Woensdag speelt AC Milan voor de Coppa Italia tegen Spezia.

Eerder op de dag werd coach Massimiliano Allegri ontslagen door de 'Rossoneri', die momenteel elfde staan in de Serie A. De nummer drie van afgelopen seizoen moest zondag bij degradatiekandidaat Sassuolo al de zevende nederlaag van dit seizoen incasseren (4-3). 

De club van Nigel de Jong en Urby Emanuelson zit nog wel in de Champions League, waarin Atlético Madrid de tegenstander is in de achtste finales.

Botafogo

Milan benoemde Mauro Tassotti na het ontslag van Allegri tot interim-coach, maar de ex-speler zal waarschijnlijk snel zijn taken overdragen aan Seedorf.

De 87-voudig international kwam de voorbije anderhalf jaar als speler uit voor het Braziliaanse Botafogo. Het contract van Seedorf bij Botafogo loopt door tot juni, maar er is een clausule die hem in staat stelt eerder te vertrekken bij de Braziliaanse club.

Via de KNVB kreeg Seedorf de mogelijkheid om op afstand een trainerscursus te volgen.

De loopbaan van Seedorf in beeld

Veel prijzen

Met zijn keuze voor AC Milan komt er een einde aan een spelersloopbaan van ruim twintig jaar. Seedorf verdedigde de clubkleuren van Ajax, Sampdoria, Real Madrid, Internazionale, AC Milan en Botafogo. Met Ajax, Real Madrid en AC Milan won hij de Champions League.

Ook werd de ex-middenvelder landskampioen met Ajax, Real Madrid en AC Milan. Met het Nederlands elftal onderhield hij een moeizame relatie; tijdens eindtoernooien was Seedorf vaak geen basisspeler.

Seedorf is de eerste Nederlander die als trainer zijn geluk gaat beproeven in de Serie A.

Lees ook: De prijzenkast van Seedorf

Lees ook: Seedorf in de voetsporen van Michels en Notermans

Lees ook: AC Milan ontslaat trainer Allegri