De gemeente Rotterdam moet veel minder geld opzij leggen aan een gerenoveerde Kuip of een nieuw stadion. 

De 165 miljoen euro die in eerdere plannen werd genoemd, is volgens oud-wethouder Wim van Sluis niet meer van deze tijd. Hij denkt dat een garantstelling 'fors onder de 100 miljoen euro' moet liggen.

Dat stelde Van Sluis maandag. Hij is naast oud-wethouder Hans Vervat en oud-stadiondirecteur Jos van der Vegt één van de drie verkenners die gaat proberen de problemen over nieuwbouw voor Feyenoord op te lossen.

Eerder dit jaar stonden fans van de club die voor behoud van het stadion waren lijnrecht tegenover de leiding van Feyenoord en de stadiondirectie, die nieuwbouw wilden.

Het trio moet proberen in gesprekken met allerlei partijen de handen op elkaar te krijgen voor een plan dat in de eerste plaats in het belang van voetbalclub Feyenoord is.

Spelersbudget

Een nieuw of gerenoveerd stadion moet leiden tot verhoging van het spelersbudget van de club en de sfeer, zoals die nu in het stadion is, moet behouden blijven of terugkomen.

Dat zijn volgens Van Sluis de twee belangrijkste uitgangspunten voor nieuwe plannen.

De verkenners gaan onder meer praten met aanbieders van bouwplannen, supporters, banken, politici, stadiondirectie, de clubleiding en de burgemeester. Eind april moeten de resultaten van de verkenning zijn vervat in een rapport.