Anouk Hoogendijk verruilt Ajax per direct voor Arsenal. De international van het Nederlandse vrouwenelftal tekent voor één jaar in Londen. 

"Ik was in principe helemaal niet uit op een transfer, want ik had het bij Ajax goed naar mijn zin, alles is er 'top’ geregeld", zegt Hoogendijk op de website van haar management Sport Promotion.

"Ik weet dus dat ik in Amsterdam veel mooie dingen achterlaat. In 2011 heb ik één seizoen bij Bristol gespeeld en toen was ik echt uit op een avontuur in het buitenland. Nu speelde dat bij mij helemaal niet."

Toch wilde ze deze kans niet laten lopen. ''Ik ben 28 en dit is voor mij een geweldige kans. Afgelopen vrijdag was ik op uitnodiging bij Arsenal in Londen en daarna heb ik de knoop doorgehakt.'' 

Hoogendijk was met Ajax bezig aan haar tweede seizoen in de BeNeLiga. ''Toen ik anderhalf jaar geleden naar Ajax ging kwam een wens in vervulling, maar dit is weer een nieuwe stap in mijn loopbaan.''

De 28-jarige middenveldster, eerder in Engeland actief voor Bristol Academy WFC, revalideert op dit moment van een knieblessure waar ze al zo'n twee maanden last van heeft.

''Ik denk dat ik nog een paar weken nodig heb om weer helemaal fit te worden’’, aldus de international. ''Voorlopig blijf ik nog in Nederland om verder te herstellen.

''Ik verwacht dat ik eind januari of begin februari naar Londen vertrek. Dan heb ik alle tijd om me voor te bereiden op de nieuwe competitie in Engeland, want daar loopt het seizoen van april tot oktober.''