Doelman Petr Cech van Chelsea heeft zaterdagmiddag een clubrecord gebroken. 

De 31-jarige Tsjech hield in de uitwedstrijd bij Hull City (0-2) voor de 209e keer zijn doel schoon in een wedstrijd namens de Londense formatie.

Cech verbeterde daarmee de prestatie van Peter Bonetti, die tussen 1959 en 1979 in 208 wedstrijden niet te passeren bleek.

Cech maakte in 2004 tegen Manchester United zijn debuut bij Chelsea met een clean sheet (1-0). Zijn optreden tegen Hull was zijn 459e wedstrijd namens De 'Blues', met wie hij in 2012 de Champions League veroverde en driemaal landskampioen werd.

Cech heeft met 150 clean sheets in de Premier League ook nog het record van David James (169) in het vizier.

Kopje thee

''Ik geloof dat ik dit aantal nog kan ophogen, hopelijk helpt het ons aan een nieuwe trofee'', zei Cech na de winst in Hull. Bonetti toonde zich sportief na het kwijtraken van zijn record.

''Ik bewonder hem zeer. Hoewel clean sheets in mijn tijd wat zeldzamer waren, neemt dat niet weg dat hij een fantastische prestatie heeft geleverd'', aldus de voormalig international van Engeland.

Beide clubiconen zullen binnenkort samen wat drinken om het record te vieren. Bonetti: ''Misschien aan het eind van dit seizoen. Ik heb wel zin in een kopje thee als er geen werk wacht."