Gregory van der Wiel is bij Paris Saint-Germain bezig aan een voortreffelijk seizoen. En dat na een moeilijk debuutjaar in de Franse hoofdstad. De verdediger voelt zich thuis bij PSG.

Van der Wiel kwam dit seizoen in twaalf competitieduels en vijf wedstrijden in de Champions League in actie. De 25-jarige rechtsback heeft al zeven assists achter zijn naam staan.

Omdat concurrent Christophe Jallet momenteel geblesseerd is, lijkt Van der Wiel de komende tijd zeker van een basisplaats te zijn bij de koploper van de Ligue 1.

Vorig seizoen moest Van der Wiel veel vaker genoegen nemen met een plek op de bank en daar had de voormalig Ajacied het niet altijd even makkelijk mee.

"Het is altijd lastig om je bij een nieuwe club te settelen", zegt Van der Wiel op de website van PSG. "Veel ervaren spelers vertelden mij dat een eerste jaar bij een nieuwe club nooit gemakkelijk is."

Nu voelt de verdediger zich naar eigen zeggen thuis in Parijs. "Ik ben geïntegreerd in het team en dat komt mijn spel ten goede. Ik probeer iedere dag, iedere week beter te worden. Dat is mijn doel."

"Ik ga elke wedstrijd alles geven en probeer belangrijker te worden voor het team. Ik hoop hier vele prijzen te winnen."