Michel Platini heeft donderdag de FIFA-topmannen Sepp Blatter en Jérôme Valcke tot de orde geroepen.

Volgens de voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA zijn de twee hoogste bazen van de mondiale bond veel te loslippig over het mogelijke verplaatsen van het WK van 2022 in Qatar.

''Ik snap niet waarom publiekelijk over dit onderwerp wordt gesproken. Het uitvoerend comité van de FIFA moet hierover beslissen. Maar misschien is de beslissing wel al lang genomen en hoeven we helemaal niet bij elkaar te komen'', zei Platini donderdag een tikkeltje cynisch in de Franse krant L'Equipe.

Valcke baarde woensdag opzien door op de Franse radio te verkondigen dat het WK van 2022 zeker niet in de zomer wordt gehouden. De Franse secretaris-generaal sprak echter voor zijn beurt, zo liet de FIFA vervolgens snel in een verklaring weten.

Werkgroep

Een in oktober opgerichte werkgroep onderzoekt momenteel wat de beste periode is om het WK in Qatar te houden. Zowel Blatter als Valcke heeft zich echter al uitgesproken voor de maanden november en december.

''We hebben in oktober afgesproken dat er voor het komende WK in Brazilië geen beslissing wordt genomen over dit onderwerp. Maar Blatter praatte hier twee maanden geleden al weer over en nu Valcke weer'', aldus Platini, die ook lid is van het uitvoerend comité van de FIFA.

"Als de beslissing al is genomen, dan hoeven we niet meer bij elkaar te komen, alleen de mensen die van praten houden dan.'' Een meerderheid van de landen die bij de UEFA zijn aangesloten, hebben zich uitgesproken voor verplaatsing van het WK naar de wintermaanden.

Lees ook: Zomers WK 2022 in Qatar lijkt uitgesloten