Ajax-trainer Frank de Boer en aanvaller Davy Klaassen hebben zich donderdag lovend uitgelaten over A-junior Ricardo Kishna.

De Amsterdammers bivakkeren momenteel in het Turkse Belek voor hun trainingskamp. "Ik heb veel vertrouwen in hem", zei De Boer over de achttienjarige aanvaller.

Kishna is met Riechedly Bazoer en Jaïro Riedewald een van de drie talenten uit de A-jeugd die mee mochten naar Turkije. Volgens Klaassen is Kishna absoluut iemand om rekening mee te houden.

"Hij is heel snel en hij heeft een goede actie. Het is heel lastig om hem af te stoppen", zo zei de twintigjarige middenvelder donderdag.

De Boer is het eens met Klaassen, maar waakt voor te veel optimisme. "Ricardo is er twee jaar uit geweest met knieblessures. Je kunt niet verwachten dat hij nu even twintig wedstrijden of meer gaat spelen. Daar kijken we rustig naar."

Slag

De Boer hoopt met Ajax in de eerste twee wedstrijden na de winterstop een flinke slag te slaan. Bij een zege op PSV kan de Amsterdamse club waarschijnlijk één concurrent in de eredivisie wegstrepen. Mochten de Amsterdammers ook het bekerduel van Feyenoord winnen, dan kan ook daar een tik uitgedeeld worden.

''We willen graag zolang mogelijk op meerdere fronten meestrijden. Ook voor ons staat er dus veel op het spel", laat De Boer weten op de website van de koploper in de eredivisie.

Dat het geen gemakkelijke opgave wordt, beseft de trainer van Ajax zeker. ''PSV heeft bij vlagen laten zien dat ze veel kwaliteit in de groep hebben. Ze hebben echter in een heel diep dal gezeten. Daardoor zal PSV er straks vanaf de eerste wedstrijd na de winterstop alles aan doen om aan te klampen."

Hoewel Ajax het seizoen vervolgt als koploper, wil dat nog niet zeggen dat De Boer en zijn spelers zich al rijk rekenen. ''We kijken op dit moment niet naar de plaats waar we staan. Dat komt straks richting het einde van de competitie pas.

"Ik vind het nu halverwege het seizoen veel belangrijker om te kijken hoe we ons als team verder ontwikkelen en waar we ons kunnen verbeteren."