Excelsior heeft Marinus Dijkhuizen aangesteld als opvolger van de naar Roda JC vertrokken trainer Jon Dahl Tomasson.

Dat meldt de Rotterdamse Jupiler League-club op haar website. Dijkhuizen staat vrijdag, als de Kralingers beginnen aan de tweede seizoenshelft, voor het eerst op het trainingsveld.

De 41-jarige Dijkhuizen was als speler vier seizoenen actief in het shirt van Excelsior en speelde daarnaast onder meer voor SC Cambuur en FC Utrecht. Dit jaar was hij spitsentrainer bij Utrecht en daarnaast als trainer actief in het amateurvoetbal.

"Een heel mooi begin van het nieuwe jaar", aldus Dijkhuizen vanaf zijn vakantieadres. "Het zijn hectische dagen geweest. Na het vertrek van Tomasson hoopte ik uiteraard dat algemeen directeur Ferry de Haan mij zou bellen en gelukkig gebeurde dat ook."

"Ik ben maandag heen en weer gereden vanuit Duitsland en toen hebben we met elkaar gesproken. Gisteren is alles definitief rondgekomen. Ik ben heel erg blij met deze kans."

Tomasson, die pas bezig was aan zijn eerste seizoen als trainer van Excelsior, tekende onlangs een contract voor drieënhalf jaar bij Roda. Hij volgt daar de ontslagen Ruud Brood op.