Hoewel 1. FC Nürnberg voor de winterstop geen wedstrijd wist te winnen, is trainer Gertjan Verbeek optimistisch over de tweede seizoenshelft.

''De spelers hebben de afgelopen weken gemerkt dat ze beter zijn dan ze zelf dachten. Het geloof is er en het is bijna niet te geloven dat we nog niet gewonnen hebben'', zegt Verbeek in gesprek met Kicker.

Nurnberg speelde de laatste wedstrijd voor de winterstop gelijk tegen Schalke 04 en dat stemde Verbeek zeer tevreden. ''We hebben heel goed gespeeld tegen een ploeg die uitkomt in de Champions League. We waren de betere ploeg. Het geloof in betere tijden is aanwezig.''

Verbeek maakte als speler van sc Heerenveen al een keer mee dat hij een gehele seizoenshelft geen wedstrijd wist te winnen. Hoewel de oud-coach van Heracles Almelo, sc Heerenveen, Feyenoord en AZ ten koste van alles wil vermijden dat hij met Nürnberg degradeert, zal hij niet zomaar nieuwe spelers aantrekken.

''Als we iemand kopen, moet hij duidelijk beter zijn dan de spelers die er al zijn. In de breedte hebben we genoeg kwaliteit.''