Trainer René Meulensteen krijgt een technisch directeur naast zich bij Fulham. De Londense Premier League-club heeft Alan Curbishley aangesteld. 

De 56-jarige Curbishley was ooit manager van Charlton Athletic en West Ham United, maar de laatste vijf jaar niet werkzaam in het voetbal. Wel was hij veelvuldig op televisie te zien als deskundige.

''Ik ben heel blij dat Alan bij ons komt werken. Zijn expertise is van onschatbare waarde in de komende maanden'', laat Meulensteen weten op de website van de club.

De Nederlander is hoofdtrainer bij Fulham nadat de club begin december Martin Jol uit zijn functie zette. Fulham staat momenteel negentiende en voorlaatste in de competitie. De club treft donderdag Norwich City.

Het idee om de technische staf te versterken was van Meulensteen afkomstig. Hij vond gehoor bij directie en bestuur. ''Alan heeft een grote staat van dienst in onze bedrijfstak en begrijpt goed wat er voor nodig is om te slagen. Ik zie uit naar de samenwerking met hem en we gaan er alles aan doen om Fulham te behouden voor de Premier League.''

Meulensteen kon dinsdag ook al een nieuwe speler verwelkomen. Fulham huurt Clint Dempsey voor twee maanden van Seatlle Sounders. De Amerikaan kwam tussen 2007 en 2012 tot 225 wedstrijden en zestig goals voor de Londenaren.