John Heitinga mag vertrekken bij Everton en staat in de belangstelling van onder meer AS Roma. De Nederlander hoopt zijn carrière te kunnen vervolgen in de Serie A.

Heitinga heeft dit seizoen nog geen competitieduel gespeeld voor Everton en manager Roberto Martinez liet vorige week weten dat hij een vertrek van de verdediger niet zou tegenhouden.

De voormalige Ajacied weet dat diverse clubs interesse in hem hebben. ''Er is nog niets officieel. Mijn contract loopt pas af in juni, maar er is een grote kans dat ik weg ga'', zegt Heitinga tegen La Gazzetta dello Sport.

''Ik heb veel gehoord over belangstelling van andere clubs, maar ik denk dat er volgende week meer duidelijk wordt.''

Heitinga kijkt er in ieder geval naar uit om in Italië te spelen. ''Ik heb in Spanje en Engeland gespeeld en zou graag de uitdaging aan gaan in Italië. Er zijn enkele Serie A-clubs geïnteresseerd, maar ik wacht op bericht van mijn zaakwaarnemers.''

De 87-voudig international is lovend over Roma en landgenoot Kevin Strootman. ''Roma is een van de beste clubs in Italië. Strootman beleeft een heel goed seizoen en ze zetten een geweldige prestatie neer.''