De bouw van de stadions voor het WK voetbal in Brazilië blijft stroef lopen. Ditmaal blijkt het dak van het duurste stadion in de hoofdstad Brasilia te lekken, zo meldden de exploitanten van het stadion dinsdag.

Die exploitant, Secopa, heeft het verantwoordelijke bouwbedrijf om opheldering gevraagd. Afgelopen weekend liep er ineens regenwater naar binnen in het Estadio Nacional de Brasilia tijdens een wedstrijd.

Op het stadion, dat acht maanden geleden is opgeleverd na een renovatie, zit een garantie van vijf jaar. Er worden zes WK-wedstrijden in het stadion gespeeld dat bijna 372 miljoen euro kostte en 73.000 toeschouwers kan herbergen.

De voorbereidingen voor het evenement werden al eerder geplaagd door vertragingen, hoog oplopende kosten en protesten tegen het ''weggegooide geld''.

Bovendien zijn er al meerdere mensen omgekomen bij de bouw van in totaal twaalf stadions. Eerder deze maand kwam er in Manaus een bouwvakker om na een val van het dak van een WK-stadion. In maart stierf een bouwvakker bij dezelfde Arena.

In São Paulo kwamen eind november twee mensen om het leven en raakten anderen gewond toen een bouwkraan omviel op een deel van het stadion waar de openingsceremonie van het wereldkampioenschap wordt gehouden.

Zes stadions in Brazilië zijn nog niet af, terwijl het toernooi in juni begint.