Arsenal is er maandagavond niet in geslaagd de koppositie van de Premier League te heroveren. De club kwam in een tegenvallende stadsderby met Chelsea niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel (0-0).

Arsenal kwam in punten gelijk met lijstaanvoerder Liverpool. De formatie van vedette Luis Suarez heeft echter een beter doelsaldo. Chelsea staat nu vierde, op twee punten.

Hevige windvlagen en zware regenval maakten het lastig voetballen voor beide ploegen. Arsenal en Chelsea stelden ook een beetje teleur op het zware veld in het volgepakte Emirates-stadion. De thuisclub was zo beducht voor een snelle counter van de ploeg van trainer José Mourinho dat het zelden tot een serieuze doelpoging kwam.

Chelsea was nog het dichtst in de buurt van een treffer. Frank Lampard volleerde de bal in de 32e minuut snoeihard op de lat, na fraai aangeven van Edin Hazard.

Vermaelen

Arsenal miste de geschorste Jack Wilshere op het middenveld. Thomas Vermaelen verving de geblesseerde Laurent Koscielny centraal in de defensie. Mesut Özil, dit seizoen vaak de smaakmaker van Arsenal, slaagde er niet in de goed georganiseerde defensie van de tegenstander uit elkaar te spelen.

Bij balverlies verdedigde Chelsea vaak met tien spelers. Alleen de eenzame spits Fernando Torres hoefde zijn verdedigers dan niet te assisteren. Chelsea wilde vooral niet verliezen, maar was ook in de tweede helft de gevaarlijkste ploeg.

Het countervoetbal leverde coach Mourinho en zijn spelers echter geen zege op. Wel bleef de Portugees opnieuw ongeslagen in een rechtstreekse confrontatie met Arsene Wenger, de hoofdcoach van Arsenal. Ook omdat Olivier Giroud, de spits van de thuisclub, in de 85e minuut rakelings over schoot.