ADO Den Haag dient bij de KNVB een officiële klacht in tegen scheidsrechter Tom van Sichem.

Dat heeft trainer Maurice Steijn maandag laten weten aan Omroep West. De club heeft problemen met de 'gedragingen, uitlatingen en handelingen' van Van Sichem tijdens en na de wedstrijd van zondag tegen PSV.

Doelman Gino Coutinho, assistent-trainer Henk Fräser en keeperstrainer Joop Hiele werden zondag door Van Sichem weggestuurd met een rode kaart.

De scheidsrechter zei na afloop dat ADO handelde in strijd met het manifest dat door alle clubs werd ondertekend na de gewelddadige dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen vorig jaar.

Steijn vindt dat Van Sichem met zijn uitspraken in de pers een duidelijke grens heeft overschreden. "Met name de vergelijking met het verschrikkelijke incident rondom grensrechter Nieuwenhuizen vind ik respectloos naar onze mensen toe." Volgens hem hebben diverse spelers en mensen van de technische staf hun onvrede kenbaar gemaakt.

Actie

Steijn hoopt dat de KNVB actie zal ondernemen. "Ze zijn altijd bijzonder goed in vooronderzoeken doen naar spelers en trainers, misschien moeten ze dat nu ook eens doen naar de handelingen van hun eigen scheidsrechter."

De trainer benadrukt dat het vooral gaat om de uitlatingen na afloop en niet zozeer om de beslissingen in het veld. "Fouten maken kan gebeuren in het voetbal. Die maken scheidsrechters en die maken wij."

ADO liet eerder maandag al weten niet akkoord te gaan met de schikkingsvoorstellen van de KNVB, van respectievelijk een en twee wedstrijden, tegen Coutinho en Fräser. Volgens de nummer zestien van de Eredivisie waren de rode kaarten onterecht. De tuchtcommissie zal zich nu over beide zaken moeten buigen.