Manchester City won dinsdagavond in de Champions League verrassend bij titelhouder Bayern München. Mede door een misrekening van trainer Manuel Pellegrini kwamen de Engelsen echter één doelpunt tekort om als groepswinnaar te eindigen.

City won in Duitsland met 3-2 nadat het met 2-0 achter had gestaan. Het wisselbeleid van Pellegrini overschaduwde die zege echter. De City-coach wisselde in de slotfase defensief.

Na afloop bleek de Chileen nog steeds in de veronderstelling dat zijn ploeg nog twee doelpunten nodig had om boven Bayern te eindigen.

Door de 3-1 thuisnederlaag was een 4-2 zege in München echter al genoeg geweest voor City om op basis van het onderling resultaat groep D te winnen.

Na de 3-2 van James Milner na ruim een uur spelen, haalde Pellegrini eerst de sterk spelende David Silva en later spits Edin Dzeko naar de kant. Aanvaller Sergio Agüero, dit seizoen al goed voor zes Champions League-goals, bleef echter negentig minuten op de bank.

''Het was moeilijk om nog twee keer te scoren'', verklaarde Pellegrini nietsvermoedend. ''Ik vond het onverstandig Silva langer dan zeventig minuten te laten spelen. Agüero liet ik warmlopen zodat hij erin kon komen als we het vierde doelpunt hadden gemaakt.''

Eerlijk

Middenvelder Milner bevestigde dat de spelers net als de coach geen helder idee hadden van welke score nodig was. ''We wisten niet of 4-2 genoeg zou zijn. We dachten dat 5-2 noodzakelijk was, om eerlijk te zijn.''

Doordat City als nummer twee de volgende ronde bereikte, is de kans groot dat het daarin een zwaardere opponent treft dan wanneer het eerste was geworden.

''Het was erg belangrijk om eerste te worden in de groep, maar zaterdag hebben we ook een zeer belangrijke wedstrijd'', probeerde Pellegrini zijn wisselbeleid nog eens te duiden. City ontmoet dan koploper Arsenal in de Premier League.