Trainer David Moyes van Manchester United neemt de verantwoordelijkheid op zich voor de slechte resultaten van zijn ploeg dit seizoen.

De kampioen van Engeland staat op een teleurstellende negende plaats in de Premier League met dertien punten achterstand op koploper Arsenal. Zaterdag ging de club uit Manchester voor het eerst sinds 1972 thuis onderuit tegen Newcastle United (0-1).

"Ik neem de volledige verantwoordelijkheid op me voor de resultaten", aldus Moyes tegenover The Guardian.

"We hebben tot nu toe goed gepresteerd in de Champions League, maar niet in de Premier League. Ik zou graag willen dat mijn spelers het beter gaan doen en ik twijfel er ook niet aan dat de resultaten zullen verbeteren."

"De grootste verandering dit seizoen bij ons is dat Alex Ferguson na 26 jaar trainer te zijn geweest de club heeft verlaten en ik daarvoor in de plaats ben gekomen. Het is een overgangsperiode voor de hele club, niet alleen voor mij en de spelers."

Moyes vindt zijn ploeg vooral niet constant genoeg. "We hebben in de Champions League een aantal duels echt goed gespeeld, maar dat geldt niet voor de competitie. Al misten we daar in een paar wedstrijden ook gewoon het geluk."

Zwaar

"Het is een beetje van alles dat we beter kunnen doen. We willen gewoon beter spelen, meer kansen creëren en resoluter verdedigen. Aan de andere kant is het ook nog maar een paar weken geleden dat we Leverkusen en Arsenal versloegen en iedereen positief was over ons."

Volgens de Schotse trainer hebben zijn spelers het zwaar op dit moment. "Het doet ze pijn dat de resultaten slecht zijn, want iedereen verwacht van ons dat we alles winnen. Ze houden veel van de club en zullen op de juiste manier antwoorden."

Dinsdag kan Manchester United de eerste plek in groep A van de Champions League veiligstellen door minimaal gelijk te spelen tegen Sjachtar Donetsk. Dan ontloopt de club in de volgende ronde de andere nummers één, zoals Real Madrid, Paris Saint-Germain en Atlético Madrid.

"We moeten onszelf de best mogelijke kans geven in de volgende ronde. Als we de poule ongeslagen afsluiten doen we dat", stelt Moyes.