PSV staat na de 6-2 nederlaag zaterdagavond thuis tegen Vitesse op de tiende plaats in de eredivisie. Toch denkt Karim Rekik dat de Eindhovenaren dit seizoen nog in de top drie kunnen eindigen.

"Van PSV mag je altijd verwachten dat het in de top drie eindigt. Daarom voetbal ik ook bij PSV. Het zal natuurlijk wel heel lastig worden, maar er is nog meer dan een half seizoen te gaan. Het is mogelijk", aldus Rekik.

De negentienjarige verdediger is ondanks de ruime nederlaag niet ontevreden over het spel van zijn ploeg tegen Vitesse.

"We begonnen goed aan de wedstrijd. We domineerden, wonnen steeds de duels op het middenveld. Maar we scoorden niet. Vitesse-doelman Piet Velthuizen hield er ook een paar ballen aardig uit. En vervolgens vloog de bal er aan onze kant wel in."

Alles of niets

Het was Lucas Piazón die de ploeg van trainer Peter Bosz na 38 minuten spelen naar 1-0 schoot. Vlak voor rust zette Memphis Depay de stand op 1-1, waarna PSV volgens Rekik ook in de tweede helft aanvankelijk beter was.

"We zetten weer meteen druk. Ik denk zelfs dat we tot de 85e minuut dominant waren. Alleen scoren we opnieuw niet. Ja, uiteindelijk pas de aansluitingstreffer, de 3-2, een minuut of vijf voor tijd."

"Na die treffer was het alles of niets. Of je nou met 3-2 verliest of met 12-2, je krijgt toch nul punten. We gaven gas, maar het kwartje viel de andere kant op, waardoor zij nog verder uitliepen."

Publiek

Ondanks de ruime nederlaag bleef het publiek in Eindhoven tot de laatste minuut achter de thuisploeg staan. Na afloop werden de spelers en trainer Phillip Cocu zelfs toegezongen.

"We speelden geen perfecte wedstrijd en hebben dik verloren. Maar de inzet was er wel, dat willen de supporters ook zien. Ik denk dat er daarom na afloop 'We love you PSV' gezongen werd", verklaart Rekik.

Rekik was een van de spelers die vervolgens de fanatieke aanhang achter het doel bezocht. Net als onder meer Florian Jozefzoon, Memphis Depay en Abel Tamata gaf hij zijn shirt weg en sprak hij met supporters.

"De supporters verdienden dat ook. Ze bleven ons steunen, ondanks de nederlaag. Daar wilden we ze voor bedanken. De afgelopen weken was er ook geregeld contact met supporters. We zitten er heel erg mee dat we zo slecht presteren, ook naar de fans toe."

"Een aantal fans zei na afloop wel dat het slecht was, dat weten wij ook. Maar ze zeiden ook dat ze achter ons blijven staan. Dat deed ons goed."

Lees ook: Maher: 'Dit is schandalig voor PSV'

Lees ook: Cocu: 'Gooi niet snel de handdoek in de ring'

Lees ook: Nog geen duidelijkheid over ernst blessure Schaars

Lees ook: Pijnlijke nederlaag PSV tegen koploper Vitesse