''Dit was een goede generale voor de wedstrijd van woensdag tegen AC Milan'', zei trainer Frank de Boer zaterdagavond na de zege van Ajax op NAC Breda (4-0). 

''We hebben gespeeld zoals in de laatste weken. Ik ben erg tevreden.''

''Ik heb schitterende goals gezien en we hebben NAC voortdurend onder druk gezet. Dat is een compliment voor mijn ploeg." 

"Het zegt me niet zoveel of we in de winterstop bovenaan staan. We moeten gewoon zo door blijven gaan. Ik ben er van overtuigd dat we dan kampioen worden.''

Ligeon

De Boer overweegt Ruben Ligeon woensdag tegen Milan ook als linksback te laten beginnen. De van origine rechtsback speelde daar tegen NAC omdat Nicolai Boilesen en Lerin Duarte geblesseerd zijn.

De Boer koos voor de rechtbenige verdediger omdat hij linkspoot Daley Blind graag op het middenveld laat spelen. In de slotfase van het duel met NAC wisselde hij Ligeon voor Christian Poulsen. De ervaren Deen speelde vervolgens als controlerende middenvelder en Blind verhuisde naar de positie links in de defensie.

"Ruben zat er doorheen'', zei De Boer. "Dat is logisch want hij is er lang uit geweest. Het klopt dat hij de ballen met links minder goed voortrekt dan met rechts, maar tegen AC Milan ligt er veel ruimte op die flank. Dus hij is met zijn snelheid een serieuze optie om daar te spelen.''

De Boer zag verder Bojan Krkic sterk invallen als vervanger voor centrumspits Danny Hoesen. Hij had echter ook een verklaring voor het tegenvallende optreden van Hoesen. "Hij speelde met een grote blaar onder zijn grote teen. Dat is heel lastig spelen, dat gaat glijden. Dat weet ik nog wel uit mijn periode als voetballer."