Robin van Persie is blij dat Oranje volgend jaar op het WK in Brazilië de kans krijgt om revanche te nemen op Spanje, dat in 2010 te sterk was in de WK-finale.

Het Nederlands elftal treft de Spanjaarden op 13 juni 2014 meteen bij de eerste wedstrijd in poule B met verder Chili en Australië als opponenten.

"Bijzonder dat we het WK beginnen tegen de tegenstander waar we vier jaar geleden in de finale tegen geëindigd zijn. Ik vind het mooi dat we bij de eerste gelegenheid meteen de kans krijgen dat goed te maken", aldus Van Persie.

"Na die wedstrijd weten we ook meteen waar we staan. De volgorde van de duels is in mijn ogen goed. Australië is fysiek een ijzersterk land. Van de wedstrijd die we in De Kuip tegen ze speelden, staat me bij dat die erg lastig was (1-1)."

Chili wordt ook volgens de aanvoerder van Oranje vaak onderschat. "Chili is in Nederland misschien niet zo bekend, maar ik heb delen van hun wedstrijd tegen Engeland op Wembley gezien en daar speelden ze echt goed. Chili won daar met 2-0 en dat lukt niet heel veel ploegen."

Van Persie is vooral blij met de speelplaatsen van Oranje, dat in Salvador, Sao Paulo en Porto Alegre actief is en het bloedhete noordoosten van Brazilië ontloopt. "Ik ben blij dat we niet naar de Amazone hoeven."

"In de voorbereiding met Manchester United heb ik meegemaakt hoe het is om van een ‘normaal’ klimaat naar een plaats met zo’n hoge luchtvochtigheid te verhuizen; dat is echt ongelooflijk zwaar. Kortom, ik vind het een mooie groep en kijk er erg naar uit."