FC Utrecht heeft zaterdagavond eindelijk weer eens een wedstrijd gewonnen bij Heracles Almelo. De ploeg van Jan Wouters boekte dankzij twee treffers van Jens Toornstra de eerste uitzege van het seizoen: 1-2.

De voortekenen waren slecht voor de bezoekers. Utrecht had al acht wedstrijden op rij niet meer weten te winnen in Almelo. Bovendien had de ploeg van Jan Wouters maar twee van de veertien duels die op kunstgras werden gespeeld in winst omgezet.  

Utrecht begon desondanks goed in Almelo. Het werd via Steve de Ridder en Toornstra gevaarlijk. Naarmate de eerste helft vorderde, nam Heracles het initiatief over.

Na een klein half uur kwam de thuisploeg via Iliass Bel Hassani op voorsprong. De van Sparta overgekomen middenvelder schoot raak nadat Robbin Ruiter een inzet van Thomas Bruns nog had gekeerd.

Na rust was Utrecht feller en kwam het na tien minuten op gelijke hoogte. Steve de Ridder nam de bal met zijn arm mee en bracht Toornstra in stelling. Die schoot via Bart Schenkeveld de gelijkmaker achter de kansloze Remko Pasveer.

Toornstra

Beide ploegen bleven daarna volop strijden voor de winst. Heracles was dicht bij een voorsprong, maar doelman Ruiter stopte de inzet van Matthew Amoah. Aan de andere kant was het wel raak. Nog geen tien minuten voor tijd verkeek Kwame Quansah zich op een voorzet van Tommy Oar, waardoor Toornstra opnieuw kon scoren. 

Heracles probeerde daarna van alles om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar aanvallend was de ploeg van trainer Jan de Jonge machteloos.

Dankzij de zege stijgt Utrecht naar de negende plek op de ranglijst met 21 punten uit vijftien wedstrijden. Heracles staat vijftiende met veertien punten uit evenveel duels.

Lees ook: Wouters: 'Gelukkigste ploeg heeft gewonnen'