Christian Eriksen kende bij Tottenham Hotspur een goede start, maar de laatste weken gaat het zowel met de Engelse club als de ex-Ajacied minder. Toch gelooft de Deen dat Spurs kampioen kan worden dit seizoen.

Eriksen staat momenteel aan de kant met een enkelblessure opgelopen tijdens een interland met Denemarken. Tottenham zou de middenvelder goed kunnen gebruiken. De ploeg van André Villas-Boas is namelijk afgezakt naar de negende plaats in de Premier League.

''We creëren elke wedstrijd genoeg kansen, maar maken die niet af. Wanneer de spelers begrijpen wat de manager wil, zal het beter gaan. We moeten geduld hebben'', zegt Eriksen tegen The Daily Telegraph.

Spurs verloor afgelopen zomer Gareth Bale aan Real Madrid en Villas-Boas kreeg er zeven nieuwe spelers voor terug. Het kost volgens Eriksen tijd voordat het team is ingespeeld.

''Ik weet hoe het is om een nieuw elftal op te bouwen. Bij Ajax verloren we elk seizoen drie basisspelers. De coach moest dan opnieuw bouwen. In het begin waren de resultaten wisselend, maar uiteindelijk eindigden we bovenaan.''

De 21-jarige Deen heeft daarom de hoop op de titel nog niet opgegeven. ''Iedereen kan kampioen worden dit seizoen. Als je wint, sta je gelijk tweede en als je verliest ben je de nummer negen van de ranglijst. Het zit erg dicht bij elkaar, dat is leuk.''