Ola Toivonen bereikte vrijdag mondelinge overeenstemming over de verlenging van zijn contract bij PSV met één jaar, maar de kans is klein dat de middenvelder volgend jaar nog in Eindhoven te bewonderen is.

"Het beste voor alle partijen is dat ik in januari een transfer maak. Daar hoop ik op", laat Toivonen zaterdag in De Telegraaf weten.

De Zweed tekent volgens technisch manager Marcel Brands komende week 'in principe' een nieuw contract bij de nummer twee van vorig seizoen in de eredivsie.

"Het is nooit mijn bedoeling geweest om transfervrij weg te gaan", aldus Toivonen, die na de verloren Europa League-wedstrijd tegen Ludogorets (2-0) van afgelopen donderdag veel kritiek over zich heen kreeg.

Volgens Brands hoeft er niet getwijfeld te worden aan de instelling van Toivonen."Hij zat na de wedstrijd steenkapot in de kleedkamer. Hij zat er helemaal doorheen."

Omdat Toivonen dit seizoen al zoveel wedstrijden in het eerste van PSV heeft gespeeld, mag de middenvelder niet meer voor Jong PSV uitkomen in de Jupiler League.

Afgelopen zomer dreigden de Eindhovenaren de 27-jarige Toivonen al terug te zetten naar de beloften als hij niet zou bijtekenen of worden verkocht.