In De Drie Van legt NUsport elke vrijdag iemand uit de voetballerij drie stellingen voor. Deze keer: Tom Beugelsdijk, de geboren Hagenaar die het zondag met ADO Den Haag opneemt tegen Ajax.

1. Als we zondag winnen is het seizoen geslaagd
"Nee. Het zou heel mooi, maar we staan nu zestiende. Het seizoen is pas geslaagd als we iets van elfde of twaalfde worden, al is dat nu lastig te zeggen. Het staat nog zo dicht bij elkaar. We kunnen de punten in ieder geval goed gebruiken zondag, laten we het daarop houden. En uiteraard zou winnen voor Ajax voor mij persoonlijk, als jongen uit Den Haag, ook extra mooi zijn. Ik vind het de mooiste thuiswedstrijd van het seizoen. Er is altijd extra sfeer, deze wedstrijd leeft echt in de stad."

"Je hoort het ook van de supporters, bij het trainingsveld bijvoorbeeld. 'Beuken en slopen zondag', klinkt het dan, haha. We zullen het natuurlijk ook vooral van onze strijd en inzet moeten hebben zondag. Het zal daardoor een heel andere wedstrijd worden voor Ajax dan dinsdag tegen Barcelona. Dat was een geweldige wedstrijd van ze. Echt heel knap. Maar Barcelona is wel een ploeg die blijft voetballen. In de tweede helft konden ze Ajax onder druk zetten. Dat zal ons niet lukken. Wij moeten het anders oplossen. Zoals ik al zei: met veel strijd. Het wordt meer vechtvoetbal."

2. Stiekem heb ik net als Lex Immers ook een tatoeage van een ooievaar op mijn rug
"Nee, ik heb zelfs helemaal geen tatoeage. Ik vind het niet lelijk, maar ik heb altijd het gevoel dat het bij mij niet staat. Laten we dat maar niet doen, die ooievaar. Maar ik ben natuurlijk wel een echte Haagse jongen. Ik ben hier geboren. Dertien jaar geleden kwam ik over van RVC/Rijswijk en ging ik bij ADO in de D1 spelen. En toen kreeg ik ook een seizoenskaart van de club. Iedere thuiswedstrijd zat ik met al die andere pikkies uit mijn team achter het doel in het Zuiderpark. "

"Het was toen ook al mijn droom om het eerste te halen. En na twee jaar verhuurd te zijn aan geweest aan FC Dordrecht stond ik in 2012 daadwerkelijk in het eerste. Mijn eerste basisplek en ook mijn eerste doelpuntje waren nota bene tegen Ajax. Ik knikte hem binnen en ging los, werd helemaal wild. Ik stond voor het vak en verder had ik geen idee meer wat ik deed. Het werd zwart voor m'n ogen, was even de weg kwijt. Prachtig. Hopelijk gebeurt dat zondag weer."

3. Voor een voetballer als ik is het niets, dat kunstgras in het Kyocera Stadion
"Voordat het kunstgras er lag, dacht ik dat wel. Maar ik heb er inmiddels al een paar goede wedstrijden op gespeeld, dus blijkbaar is dat niet zo. Het is wel iets anders voetballen. Verdedigend niet, de duels zijn niet anders op kunstgras. Maar het gaat wel ietsje sneller en de bal stuitert niet meer gek op. Ik ben daar nu aan gewend, maar Ajax zal op dit kunstgras nog wel even moeten wennen zondag. Hopelijk hebben ze daar de eerste negentig minuten voor nodig. Zodra ze het dan onder de knie hebben, fluit de scheidsrechter af, haha."

"Ik had trouwens nooit een hekel aan kunstgras, hoor. Maar mijn voorkeur ging wel uit naar echt gras. Als je maar een paar keer per jaar op kunstgras speelt, zit je er ook niet echt op te wachten. Maar nu we er thuis op spelen en ook op trainen, is het wel lekker. Ik denk zelfs dat het een voordeel is, de omstandigheden zijn nu altijd hetzelfde. Maar ik speel nog altijd liever op echt gras. Hoewel, vorige week zei ik een dag voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht dat ik het jammer vond dat we weer op gras gingen spelen. Daar konden mijn vrienden wel om lachen. Die hadden niet gedacht dat ze dat ooit uit mijn strot zouden horen. "